Doping, må jeg søke fritak?

På Birkebeinersidene kan følgende artikkel leses:

– Doping i birken

Antidoping Norge ønsker å forebygge bruk av doping, også blant deltakerne i Birkebeinerrittet.

Tidligere i år gikk Antidoping Norge ut og sa at de skulle ha større fokus på mosjonsarrangementene. Dette ville innebære en økning i antall dopingprøver og tilstedeværelser på slike arrangementer. Antidoping Norge fremmer verdier helse og ærlighet også blant mosjonistene, derfor er tilstedeværelse på blant annet Birkebeinerrittet viktig.

 Du må søke om fritak
Alle som deltar i Birkebeinerrittet er medlemmer i en klubb/lag som er tilsluttet NIF eller har kjøpt engangslisens. Det betyr at alle deltakere må følge NIFs dopingbestemmelser.

Hvis det er deltakere som bruker medisiner som står på dopinglisten, og som krever medisinsk fritak, må de følge søknadsprosedyrene som finnes på Antidoping Norges nettside www.antidoping.no.

Ved spørsmål rundt de ulike preparatene finner du mer informasjon på www.antidoping.no.

Ettersom undertegnede er en ivrig bruker av astmamedisin må jeg kanskje søke om fritak? Slik jeg tolker det er det ikke nødvendig med fritak når det er snakk om astmamedisiner i terapeutiske doser. Kanskje lurt å sjekke dette grundig likevel. Det ville vært alt annet enn hyggelig å bli mistenkt for doping fordi man ikke hadde sjekket….

Om TriKarfjell

Eivind Karfjell er en ung og fremadstormende gutt født i 1970. Bor i Asker, gift og har tre barn. Er en ivrig triathlet, skiløper, løper og sykkelrytter som er svært glad i å trene. Driver også et effektivt digitaltrykkeri, Peak Print AS, i Asker.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s